Răspuns :
(x² -x -2)= (x +1)(x-2)
(x+1)(x-2)/(x-2)(x+2)=( x+1)/(x+2) Am simplificat cu (x-2)
(x+1)(x-2)/(x-2)(x+2)=( x+1)/(x+2) Am simplificat cu (x-2)
x² - x - 2 = x² -2x + x - 2 = x(x - 2) + (x - 2) = (x-2)(x + 1)
⇒ (x-2)(x+1) x +1
----------------- = ------- ( s-a simplificat cu ,, x-2 " !!! )
(x-2)(x+2) x + 2
⇒ (x-2)(x+1) x +1
----------------- = ------- ( s-a simplificat cu ,, x-2 " !!! )
(x-2)(x+2) x + 2
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!