Răspuns :
2 × 2^2 × 2^3 ×...×2^10 =
= 2^(1+2+3+...+10) =
= 2^10×11:2 =
= 2^5×11 =
= 2^55
2^55 =( 2^5)^11 = 32^11
3^44 = (3^4)^11 = 81^11
32^11 < 81^11
deci: 2^55 < 3^44
= 2^(1+2+3+...+10) =
= 2^10×11:2 =
= 2^5×11 =
= 2^55
2^55 =( 2^5)^11 = 32^11
3^44 = (3^4)^11 = 81^11
32^11 < 81^11
deci: 2^55 < 3^44
2·2²·2³·2⁴.....·2¹⁰=
=2⁽¹⁺²⁺³⁺⁴⁺ ⁺¹⁰⁾
= 2^{10*11:2}
=2⁵⁵
=2⁵⁾¹¹
=32¹¹
3⁴⁴=3⁴⁾¹¹=81¹¹
32¹¹ < 81¹¹
=2⁽¹⁺²⁺³⁺⁴⁺ ⁺¹⁰⁾
= 2^{10*11:2}
=2⁵⁵
=2⁵⁾¹¹
=32¹¹
3⁴⁴=3⁴⁾¹¹=81¹¹
32¹¹ < 81¹¹
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!