Răspuns :
2^90= (2^5)^18= 32^18
3^54= (3^3)^18= 27^18
32^18 > 27^18 => 2^90 > 3^54
3^54= (3^3)^18= 27^18
32^18 > 27^18 => 2^90 > 3^54
[tex]2^{90} = 2^{ 5^{18}} = 32^{18}
3^{54} = 3^{3^{18} } = 27^{18}
2^{90}\ \textgreater \ 3^{54} [/tex]
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!