Răspuns :
8^2x+1 + 8^2x=9*2^2010
8^2x( 8 + 1) = 9* 2^2010
(2^3)^2x * 9 = 9* 2^2010
2^6x *9 = 9*2^2010
6x = 2010
x = 2010 : 6
x = 335
8^2x( 8 + 1) = 9* 2^2010
(2^3)^2x * 9 = 9* 2^2010
2^6x *9 = 9*2^2010
6x = 2010
x = 2010 : 6
x = 335
[tex]8^{2x+1}+8^{2x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex](2^{3})^{2x+1}+(2^{3})^{2x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{3(2x+1)}+2^{3*2x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x+3}+2^{6x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x}*2^{3}+2^{6x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x}(2^{3}+1)=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x}(8+1)=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x}*9=9*2^{2010} |:9[/tex]
[tex]2^{6x}=2^{2010}[/tex]
[tex]=>6x=2010[/tex]
[tex]x=2010:6[/tex]
[tex]\boxed{x=335}[/tex]
[tex](2^{3})^{2x+1}+(2^{3})^{2x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{3(2x+1)}+2^{3*2x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x+3}+2^{6x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x}*2^{3}+2^{6x}=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x}(2^{3}+1)=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x}(8+1)=9*2^{2010}[/tex]
[tex]2^{6x}*9=9*2^{2010} |:9[/tex]
[tex]2^{6x}=2^{2010}[/tex]
[tex]=>6x=2010[/tex]
[tex]x=2010:6[/tex]
[tex]\boxed{x=335}[/tex]
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!