Răspuns :
a+b=72
a*b=2 rest 15 înlocuim pe a cu 2b+15
2b+b+15=72
3b=72-15
3b=57
b=19
a=53
a*b=2 rest 15 înlocuim pe a cu 2b+15
2b+b+15=72
3b=72-15
3b=57
b=19
a=53
a + b = 72
a : b = 2, rest 15 => a = 2b + 15, inlocuim in prima
2b+b+15=72
3b=72-15
3b=57
b=57:3
b=19
a=2·19+15
a=53
a : b = 2, rest 15 => a = 2b + 15, inlocuim in prima
2b+b+15=72
3b=72-15
3b=57
b=57:3
b=19
a=2·19+15
a=53
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!