Răspuns :
[tex]-1+ \frac{1}{2- \sqrt{3} }+ \frac{1}{2+ \sqrt{3} } =-1+ \frac{2+ \sqrt{3} }{4-3} + \frac{2- \sqrt{3} }{4-3} =-1+2+ \sqrt{3} +2- \sqrt{3}= 3[/tex]
1/(-1) +1/(2-√3)+1/(2+√3)=-1+(2+√3)/(4-3)+(2-√3)/(4-3)=
-1+2+√3+2-√3=-1+4=3
-1+2+√3+2-√3=-1+4=3
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!