Răspuns :
(x;y) d.p. (3;5) => x/3=y/5= k => x=3k si y=5k
↓
(3x+5y)/(4x-y) = (3*3k+5*5k)/(4*3k-5k)=34k/7k=34/7
↓
(3x+5y)/(4x-y) = (3*3k+5*5k)/(4*3k-5k)=34k/7k=34/7
(x;y) d.p. (3,5)→x/3=y/5=K
→ x=3K
y=5K
(3x+5y)/(4x-y)=
(3·3K+5·5K) / (4·3K-5K)= (9K+25K)/(12K-5K) =
34K/7K=34/7
→ x=3K
y=5K
(3x+5y)/(4x-y)=
(3·3K+5·5K) / (4·3K-5K)= (9K+25K)/(12K-5K) =
34K/7K=34/7
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!