5x - 3y = 8 5x - y = 6 inmultim prima ecuatie cu -1 si obtinem: -5x + 3y = - 8 5x - y = 6 adunam termen cu termen 2y = -2 y = -1 Acum inmultim din nou a doua relatie cu -3. 5x + 3y = 8 -15x - 3y = -18 adunam termen cu termen -10x = -10 x = 1
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!