Răspuns :
P = 2*(L+ l) => 2*(l+6 + l) = 160 (mm)
2*l+6 = 160:2
2*l = 80-6
l = 74:2 = 37(mm)
L = 37+6 = 43 (mm)
2*l+6 = 160:2
2*l = 80-6
l = 74:2 = 37(mm)
L = 37+6 = 43 (mm)
Notăm L -lungimea și l-latimea.
L=l+6mm
P=2(l+6mm)+2l }=>2l+12+2l=160mm
P=160mm. }
4l+12=160mm
4l=160-12
4l=148mm
l=148mm:4
l=37mm
L=37+6=43mm
Verificare :2•37+2•43=160mm
74+86 =160mm
160=160
L=l+6mm
P=2(l+6mm)+2l }=>2l+12+2l=160mm
P=160mm. }
4l+12=160mm
4l=160-12
4l=148mm
l=148mm:4
l=37mm
L=37+6=43mm
Verificare :2•37+2•43=160mm
74+86 =160mm
160=160
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!