Răspuns :
x - latimea
x+2 - lungimea
( x + x + 2 ) x 2 = 36
2x +2 = 36 : 2
2x + 2 = 18
2x = 18 - 2
2x = 16
x = 16: 2 = 8
latimea = 8 cm
lungimea = 10 cm
x+2 - lungimea
( x + x + 2 ) x 2 = 36
2x +2 = 36 : 2
2x + 2 = 18
2x = 18 - 2
2x = 16
x = 16: 2 = 8
latimea = 8 cm
lungimea = 10 cm
P triunghi=36 cm
x-----lăţimea
x+2-----lungimea
(x+x+2)•2=35
(2x+2)•2=36
4x+4=36
4x=36-4
4x=32
x=32:4
x=8
lăţimea-----8
lungimea-----8+2=10
x-----lăţimea
x+2-----lungimea
(x+x+2)•2=35
(2x+2)•2=36
4x+4=36
4x=36-4
4x=32
x=32:4
x=8
lăţimea-----8
lungimea-----8+2=10
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!