A+b= 342; a-b = 4×b din prima ecuatie rezulta ca a= 342-b si introducem pe A in a doua ecuatie si at avem 342 - b-b = 4× b deci avem 4× b= 342-2×b rezulta ca 4×b + 2×b= 342 rezulta ca 6×b=342rezulta ca B=342: 6 rezulta ca B = 57 si A =342-57 deci A = 285
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!