Răspuns :
b-a = 18,6
b = 3×a+1,8
inlocuim in prima ecuatie pe b
3×a+1,8-a = 18,6
2×a = 18,6-1,8
2×a = 16,8
a = 16,8:2
a = 8,4
b = 18,6+8,4
b = 27
Verificare:
27 - 8,4 = 18,6
b = 3×a+1,8
inlocuim in prima ecuatie pe b
3×a+1,8-a = 18,6
2×a = 18,6-1,8
2×a = 16,8
a = 16,8:2
a = 8,4
b = 18,6+8,4
b = 27
Verificare:
27 - 8,4 = 18,6
b-a=18,6
b=3a+1,8
a=?
b=?
3a+1,8-a=18,6 {calculam ,,3a-a"}
2a=18,6-1,8
2a=16,8
a=16,8:2
a=8,4
b-8,4=18,6
b=18,6+8,4
b=27
Dacă calculezi, îţi dă!☺ succes!
b=3a+1,8
a=?
b=?
3a+1,8-a=18,6 {calculam ,,3a-a"}
2a=18,6-1,8
2a=16,8
a=16,8:2
a=8,4
b-8,4=18,6
b=18,6+8,4
b=27
Dacă calculezi, îţi dă!☺ succes!
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!