Răspuns :
24+[5x(24+9xc):3+2]x9=942
[5x(24+9xc):3+2]x9 = 942-24
[5×(24+9×c):3+2]×9 = 918
5×(24+9×c):3 +2 = 918:9
5×(24+9×c):3+2 = 102
5×(24+9×c):3 = 102-2
5×(24+9×c):3 = 100
(24+9×c):3 = 100:5
(24+9×c):3 = 20
24+9×c = 20×3
24+9×c = 60
9×c = 60 - 24
9×c = 36
c = 36:9
c = 4
Verificare:
5×(24+36) = 5×60 = 300
300:3 = 100
100+2 = 102
102×9 = 918
24+918 = 942
[5x(24+9xc):3+2]x9 = 942-24
[5×(24+9×c):3+2]×9 = 918
5×(24+9×c):3 +2 = 918:9
5×(24+9×c):3+2 = 102
5×(24+9×c):3 = 102-2
5×(24+9×c):3 = 100
(24+9×c):3 = 100:5
(24+9×c):3 = 20
24+9×c = 20×3
24+9×c = 60
9×c = 60 - 24
9×c = 36
c = 36:9
c = 4
Verificare:
5×(24+36) = 5×60 = 300
300:3 = 100
100+2 = 102
102×9 = 918
24+918 = 942
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!