👤

Este dat f(x)=3x-2 , f : {-1 , 0 , 1 , 2 } -> R funcție . Calculati f(f(-1)) , f(f(0)) , f(f(1)) , f(f(2)) .

Răspuns :

f:{-1,0,1,2]->R;f(x)=3x-2

f(f(-1))=-17
Calculam intai f(-1):3(-1)-2=-3-2
                                          =-5
Acum calculam f(-5)=3(-5)-2
                               =-15-2
                               =-17
 


f(f(0))=-8
Calmculam intai f(0):3*0-2=0-2
                                          =-2
Acum calculam f(-2):3*(-2)-2=-6-2
                                             =-8




f(f(1))=1
Calculam intai f(1):3*1-2=3-2
                                       =1
Acum calculam iar f(1) care este egal cu 1




 f(f(2))=10
Calculam intai f(2)=3*2-2
                             =6-2
                             =4
Acum calculam f(4):3*4-2=12-2
                                        =10

Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!


Ze Studies: Alte intrebari