Răspuns :
(5√7 - √13) · (5√7 + √13) =
= (5√7)² - (√13)² =
= 25 · 7 - 13 =
= 175 - 13 = 162
Forma generala: (a-b)(a+b) = a² - b²
Sper ca te ajuta!
= (5√7)² - (√13)² =
= 25 · 7 - 13 =
= 175 - 13 = 162
Forma generala: (a-b)(a+b) = a² - b²
Sper ca te ajuta!
este diferente de patrate ,daca se schimba pozitia termenilor in ultima paranteza
si obtinem (5radical din7)la patrat-(radical din 13)la patrat,de unde resulta 25x7-13,care este egal175-13=162
si obtinem (5radical din7)la patrat-(radical din 13)la patrat,de unde resulta 25x7-13,care este egal175-13=162
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!