Răspuns :
f(x)=-x+3/2 conform primei funcții, înlocuim pe rand pe (2x+1) și pe 2 in locul lui x, astfel obținem o ecuație cu o necunoscută
f(2x+1)+f(2)=f(x)
-(2x+1)+3/2+(-2)+3/2=-x+3/2
-2x-1+3/2-2+3/2+x-3/2=0
-x-3+3/2=0
X=3-3/2 il amplificam pe 3 cu 2 și obținem:
X=6/2-3/2=3/2
f(2x+1)+f(2)=f(x)
-(2x+1)+3/2+(-2)+3/2=-x+3/2
-2x-1+3/2-2+3/2+x-3/2=0
-x-3+3/2=0
X=3-3/2 il amplificam pe 3 cu 2 și obținem:
X=6/2-3/2=3/2
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!