Răspuns :
a+b+c = 77
b = 2×a
c= b+2 = 2×a+2
inlocuim in prima ecuatie
a+ 2×a+2×a+2 = 77
5×a+2 = 77
5×a = 77-2
5×a = 75 | :5
a = 15
b = 2×15 =30
c = 30+2 = 32
Verificare:
15+30+32 = 77
a =15
b = 30
c = 32
b = 2×a
c= b+2 = 2×a+2
inlocuim in prima ecuatie
a+ 2×a+2×a+2 = 77
5×a+2 = 77
5×a = 77-2
5×a = 75 | :5
a = 15
b = 2×15 =30
c = 30+2 = 32
Verificare:
15+30+32 = 77
a =15
b = 30
c = 32
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!