Răspuns :
(100-35-40)×(32-4×a)=0
(65-40)×(32-4×a)=0
25×(32-4×a)=0
32-4×a=0:25
32-4×a=0
4×a=32
a=32:4
a=8
(65-40)×(32-4×a)=0
25×(32-4×a)=0
32-4×a=0:25
32-4×a=0
4×a=32
a=32:4
a=8
Ai putea sa o iei prin metoda inversa ,adica:
(100-35-40)x(32-4xa)=0
25x(32-4xa)=0
32-4xa=25x0
32-4xa=0
4xa=32-0
4xa=32
a=32:4
a=8
(100-35-40)x(32-4xa)=0
25x(32-4xa)=0
32-4xa=25x0
32-4xa=0
4xa=32-0
4xa=32
a=32:4
a=8
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!