Răspuns :
C+M=42 =>C=42-M
C+F=54 =>C=54-F
deci 42-M=54-F
F-M=54-42
F-M=12 F=12+M
M+F=49
M+12+M=49
12+2M=49
2M=49-12
M=37:2
M=18,5
F=12+18,5
F=30,5
C=42-18,5
C=23,5
C+F=54 =>C=54-F
deci 42-M=54-F
F-M=54-42
F-M=12 F=12+M
M+F=49
M+12+M=49
12+2M=49
2M=49-12
M=37:2
M=18,5
F=12+18,5
F=30,5
C=42-18,5
C=23,5
1c+1m=42
1c+1f=54
1m+1f=49 (se aduna toate datele)
2c+2m+2f=42+54+49=145/:2
1c+1m+1f=72,5
1f=72,5-42=30,5
1m=72,5-54=18,5
1c=72,5-49=23,5
proba 23,5+18,5+30,5=72,5
daca datele problemei sunt corecte, aceasta este rezolvarea, dar cred ca ai scris gresit datele, nu cred ca ai invatat cu virgula, sper ca te-am ajutat!
1c+1f=54
1m+1f=49 (se aduna toate datele)
2c+2m+2f=42+54+49=145/:2
1c+1m+1f=72,5
1f=72,5-42=30,5
1m=72,5-54=18,5
1c=72,5-49=23,5
proba 23,5+18,5+30,5=72,5
daca datele problemei sunt corecte, aceasta este rezolvarea, dar cred ca ai scris gresit datele, nu cred ca ai invatat cu virgula, sper ca te-am ajutat!
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!