Răspuns :
b2=b1·q¹=-10·1/2=-5
b3=b2·q=-5·1/2=-5/2
b4=b3·q=-5/2·1/2=-5/4
b5=b4·q=-5/4·1/2=-5/8
b3=b2·q=-5·1/2=-5/2
b4=b3·q=-5/2·1/2=-5/4
b5=b4·q=-5/4·1/2=-5/8
..
b₁ = –10
b₂ = b₁ • q = –10 • 1 / 2 = —10 / 2 = –5
b₃ = b₂ • q = –5 • 1 / 2 = —5 / 2 = –2,5
b₄ = b₃ • q = –2,5 • 1 / 2 = —2,5 / 2 = –1,25
..
b₁ = –10
b₂ = b₁ • q = –10 • 1 / 2 = —10 / 2 = –5
b₃ = b₂ • q = –5 • 1 / 2 = —5 / 2 = –2,5
b₄ = b₃ • q = –2,5 • 1 / 2 = —2,5 / 2 = –1,25
..
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!