Răspuns :
Formula generala a termenului unei progresii aritmetice: an = a1 + (n-1)r
a1 = 2
a2 = 5
a2 - a1 = r ==> r = 3
an = 2 + 3(n-1) = 3n - 1
a1 = 2
a2 = 5
a2 - a1 = r ==> r = 3
an = 2 + 3(n-1) = 3n - 1
[tex]\displaystyle \div~2,~5,~8,~11,...~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~a_n=?\\ \\ a_n=a_1+(n-1) \cdot r \\ \\ a_1=2,~r=3 \\ \\ a_n=2+(n-1) \cdot 3 \Rightarrow a_n=2+3n-3 \Rightarrow a_n=3n-1[/tex]
Vă mulțumim că ați accesat site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile furnizate v-au fost utile. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de asistență suplimentară, nu ezitați să ne contactați. Vă așteptăm cu drag să reveniți și nu uitați să ne salvați la favorite!